Gatljusstyrning i framtidens städer

0589-123 70

Så fungerar det

Kontakta oss
Produktblad

Styrenhet

En styrenhet installeras i varje belysningscentral, som i sin tur styr hela slingan med ljuspunkter.

Styrschema med logik

Enheterna styr automatiskt belysningen via ljussensor och ett uppsatt schema.


Alltid full koll

Enheterna samlar in och skickar belysningsdata till TelliQs system, samtidigt som man kan skicka ut manuella kommandon till enheterna från systemet. 


Tillgängligt var du än är

Du kan välja att komma åt dina belysningspunkter genom systemet på webben eller via TelliQs belysningsapp.


 

Elektronik att lita på

Kontakta oss
Produktblad

TQ278 - klassens vinnare

Enheten är designad för gatljusapplikationer där driftsäkerhet är högprioriterat. Maximal tillförlitlighet erhålls om man använder 3-fasmatning. Då kan den interna övervakningen av inkommande kraft (L1,L2 och L3) generera larm vid fasfel.

Effektutgångarna matas av respektive fas och kan därför också synkroniseras med sin fas-nollgenomgång för att eliminera störningar vid tillslag/frånslag av extern belysningskontaktor.

De digitala AC-ingångarna kan användas för detektering av belysningskontaktorernas lägen och manöverbrytarens position. Det finns tre stycken digitala ingångar för inkoppling av extern utrustning exempelvis dörrgivare. Som option kan UPS-larm eller extern impulsmanöverbrytare med mera anslutas.

De fyra reläutgångarna kan användas enskilt för att styra separata laster enligt schemamall.

TQ278 - 3:e generationen gatljusstyrning
 

Smartapp standard

Är vår app för att styra gatubelysningen i Android eller iOS För att öka flexibiliteten och effektivisera underhållsarbetet har vi utvecklat en mobil applikation - ”Smart App Standard”. Du styr belysningen och kollar statusen var du än är via den mobila enhet du använder. Appen installeras i surfplattor eller smartphones som har Android eller iOS som operativsystem.


Arbetsorder

Vi har skapat ett system för att hantera inkommande och utförda arbeten. Systemet ger dig full kontroll över hela flödet för ärenden, allt från att skapa felanmälan till utförande och uppföljning av utförda arbeten.

Fördela arbetet direkt via webbläsaren och appen. Lätthanterligt och överskådligt, se direkt som användare vilka arbeten som ska utföras och i vilken prioritet. Bekräfta utförandet med ett knapptryck och skriv mer utförlig information om det behövs. Lägg upp bilder på utfört arbete, före och efter. Få koll på hur lång tid arbetet har tagit och hur långt du har behövt åka för att komma till platsen.

 

Premiumtjänster

Kontakta oss
Produktblad

Effektiv konsulttjänst

Utöver vår standardprodukt erbjuder vi även några tilläggsstjänster för dig som inte har tid eller möjlighet att sköta alla funktioner själv. Du kan då utnyttja systemet till fullo utan behöva lägga egen tid på att exempelvis övervaka energiförbrukning, justera värden och optimera inställningar för belysningen eller kontrollera eventuella felmeddelanden och larm. Även om systemet är enkelt, överskådligt och lättanvänt kan det ibland kännas tryggt att få hjälp med att optimera inställningarna eller få regelbundna genomgångar av systemet för att se så att allt stämmer. Därför har vi tagit fram två olika premiumtjänster:

Driftövervakning

Våra specialister går regelbundet in i ert system för att kontrollera så att allt ser ut som det ska. De sköter även övervakning av larm som kan utlösas om exempelvis energiförbrukning är högre eller lägre än förväntat.

Driftoptimering

Vår specialistpersonal analyserar ert system och optimerar belysningsschemat efter de förutsättningar som gäller i er belysningsanläggning. Vi kan också analysera snedbelastningar i 3-fasnätet och föreslå justeringar och åtgärder för att uppnå bästa driftsekonomi.

 

Smarta kommuner

"En lysande investering som sparat in hundratusentals kronor"

För att uppfylla kraven om energihushållning och att kontinuerligt se över driftskostnader valde Motala Kommun och Ove Andersson att se över vad det finns för olika alternativ på tekniska lösningar på marknaden för smartare belysning.

Efter översyn valde Motala Kommun att använda Smart Street Lighting från TelliQ som har ett antal smarta funktioner. Först och främst gick det snabbt att komma igång dessutom var användargränssnittet på webben tilltalande. Detta har gett en bättre överblick och kontroll av energiförbrukningen och möjlighet att hitta kostnadstjuvar.

För att spara energi och samtidigt hålla nere investeringskostnaderna och behålla belysningsnivån, har baspaket med option på driftoptimeringstjänster från TelliQ använts.

“Jag är mycket nöjd med systemet. Vi har fått upp ögonen för massor av saker som väcker funderingar på våra gatljus. Till exempel betalar vi minst 300 000 kronor för mycket om året i för höga mätarsäkringar.“ säger Ove Andersson, Motala kommun.

Status:

Sparar 300 000 kr första halvåret

Steg 2 av utbyggnaden sker löpande under kommande år

Målet med projektet är att fortsätta hushålla och spara pengar

Smarta kommuner

"Gatubelysningen i bakfickan!"

Göran Bengtsson är ansvarig för Kungsbacka kommuns ca 15 000 ljuspunkter som är fördelade på 250 belysningscentraler.

Kungsbacka har idag 130 styrenheter från TelliQ och fortsätter att bygga ut. Det är många lampor och stolpar att hålla koll på, men tack vare belysningsappen får Göran en snabb överblick direkt i sin telefon vart han än är. Med appen kan han tända, släcka och hantera eventuella larm.

I och med att vi enkelt kan se och lokalisera eventuella fel kan vi även snabbt åtgärda dessa, på så vis skapar vi en tryggare miljö för våra invånare. "Med appen får jag fullständig kontroll över gatubelysningen oavsett vart jag befinner mig. Det är som att ha med sig gatubelysningen i bakfickan", säger Göran Bengtsson.

"Appen förenklar mitt och mina kollegors arbete, vi kan tända och släcka närsomhelst. Jag kan dessutom få en snabb överblick och se att allting fungerar", säger Göran Bengtsson i Kungsbacka kommun.

Miljöarbete i Kungsbacka kommun

Kommunens arbete för miljön och hållbar utveckling är viktigt tycker Göran Bengtsson. Vi lever i ett samhälle där allt utvecklas i snabb takt så det gäller att hänga med. Det är vårt ansvar att hitta och använda lösningar som effektiviserar arbetet samtidigt som det bidrar till en bättre miljö, TelliQ erbjuder sådana lösningar.

“Kungsbacka är en stor kommun och det är långt att åka mellan elskåpen för att tända och släcka, vilket ofta behövs”, fortsätter Göran. “Med belysningsappen kan vi direkt på fält tända och släcka, det sparar massvis med tid och mil att slippa åka fram och tillbaka mellan skåpen. Vi som jobbar sparar tid samtidigt som det bidrar till en bättre miljö. “

Fördelar med appen:

Tänd- och släckfunktion

Larmhantering

Snabb överblick

Alltid tillgänglig

Smarta kommuner

“Så hanterar jag 25 kommuner ensam”

"Vi har 20 tekniker som jobbar runt om i Stockholm och utför arbeten som jag löpande tilldelar dom med olika prioritering. Inga telefonsamtal utan det bara plingar i deras telefoner. När dom är klara ser jag detta på min dator och har sen full uppföljning på utförda jobb.

Vi på Bogfelts växer snabbt och för att kunna göra det behöver vi bra verktyg som effektiviserar vår verksamhet och låter oss fokusera på rätt saker, våra kunder. TelliQ arbetsorderlösning hjälper oss att effektivt hantera alla våra kommuner med bästa service.""

Fördelar med appen:

Full koll på alla ärenden

Molntjänst med karta, foton och tidrapportering

Effektiviserar flödet för felanmälan